Вијести

Спроводи сe анкета o путовањима грађана БиХ

Агенција за статистику БиХ, у сарадњи са ентитетским заводима за статистику, спроводи истраживање о приватним и пословним путовањима грађана Босне и Херцеговине.

17.5.2022.

Image Title

Анкета се спроводи од маја до почетка јуна, на подручју цијеле Босне и Херцеговине на репрезентативном узорку случајно одабраних домаћинстава. У Брчко дистрикту анкетари, акредитирани од стране Агенције за статистику БиХ, анкетираће 864 домаћинства у периоду од 18. 5. до 10. 6. 2022. гидине.

Сврха овог истраживања је да се, поред социодемографских карактеристика испитаника, прикупљају и подаци о броју и карактеристикама вишедневних и једнодневних путовања, разлозима одласка на путовања, трајању путовања, посјећеним дестинацијама, навикама становника Босне и Херцеговине приликом путовања, укупној потрошњи (просјечни издаци на путовањима укључујући путне трошкове, трошкове смјештаја, хране и пића, улазница, итд.).

Статистичке институције Босне и Херцеговине гарантују да ће, у складу са Законом о статистици БиХ и Законом о заштити личних података, одговори на постављена питања бити строго повјерљиви, да ће испитаници остати потпуно анонимни и моле грађане за активну сарадњу у реализацији ове важне активности.