Садржај

Помоћ корисницима (ESDS)

13.1.2000.

У складу са основним принципима Европског статистичког система Eurostat је у сарадњи с националним статистичким институцијама основао мрежу националних центара под називом European Statistical Data Support (ESDS). На тај начин корисницима је омогућено добиjање бесплатне услуге која им осигурава једноставнији приступ статистичким подацима на интернетским страницама Eurostat-а. Та услуга не укључује посебну обраду података.


Агенција за статистику Босне и Херцеговине уско сарађује са Eurostat-ом. Поред наших националних података које достављамо Eurostat-у, ми смо такође дио ESDS мреже и помажемо нашим корисницима и при проналажењу података о европској статистици на web страници Eurostat-а. Одговоре на своја питања корисници могу добити на босанском, хрватском и српском језику.


Како да приступите европским статистичким подацима

Ако не можете наћи тражене информације на интернет страници Eurostat-a или ако су вам потребне додатне информације, молимо вас да посјетите Страницу за помоћ корисницима (User support). Да бисте се користили ESDS услугом прво се морате регистровати. Корисничка подршка пружа информације о томе да ли су тражени статистички подаци и информације доступни и гдје се могу пронаћи на web страници Eurostat-а. Она помаже при верификацији података, пружа додатне информације о методологији, те помаже при рјешавању техничких питања.

ESDS

Радно вријеме ESDS центра у БиХ: понедјељак - петак: 8:00–11:30 и 12:00-15:30

Контакт:
Национални центар за помоћ корисницима у БиХ
Агенција за статистику Босне и Херцеговине
Зелених беретки 26,
71000 Сарајево

Телефон: +387 33 911 929
E-mail: euinfo@bhas.ba
Eurostat ESDS website: корисничка подршка - Eurostat


Више информација о услугама које пружа Eurostat можете поронаћи на: